Când ar putea fi impusă starea de urgență

Share:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a comunicat că starea de urgență ar putea fin din nou impusă dacă se va ajunge la o cifră de zece mii de cazuri de noi infectări într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări. 

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a explicat ministrul Sănătății, conform Agerpres. 

De asemenea, a menționat că această creștere vine în contextul în care nu s-au respectat regulile de distanțare socială și de igienă. „Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a adăugat Nelu Tătaru. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 614 cazuri de îmbolnăviri. Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor, în ședința de Guvern, să mobilizeze instituțiile de control să meargă pe teren pentru a se asigura că sunt aplicate normele de protecție împotriva COVID-19. 

Sursa foto: https://propolitica.ro

Share:

Lasă un răspuns