ANRE: tarife mai mici cu 1,89% la energia electrică de la 1 iulie

42
0
Share:
Sursă foto: Ziarul Bursa

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, astăzi, deciziile privind stabilirea prețului reglementar pentru energia electrică livrată și a cantităților de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020 de către producători. Tarifele reglementate la energie electrică vor scădea în medie cu 1,89% în perioada menționată. 

„Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, tarifele reglementate aplicate de către furnizorii de ultimă instanţă obligaţi (care asigură 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienţi casnici pentru care se aplică tarife reglementate) au scăzut în medie cu 1,89%”, se arată în comunicatul celor de la ANRE, potrivit http://a1.ro.

Potrivit sursei menționate, perioada 1 iulie-31 decembrie este ultima de aplicare a tarifelor reglementate pentru clienţii casnici şi de stabilire a preţurilor pentru energia electrică livrată şi a cantităţilor de energie electrică vândute de producători furnizorilor de ultimă instanţă pe bază de contracte reglementate.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piaţa de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurenţial inclusiv pentru categoria clienţilor casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate.

„Pentru a veni în sprijinul clienţilor casnici în perioada următoare ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar liberalizării complete a pieţei de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, prin care se vor stabili inclusiv obligaţiile furnizorilor de ultimă instanţă şi modalităţile de informare a clienţilor casnici cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afişare la punctele de informare etc.)”, mai spun reprezentanţii ANRE, citați de aceeași sursă.

Mai multe informații găsiți aici: ANRE.

Share:

Lasă un răspuns