Noi reguli pentru persoanele care merg în Grecia

46
0
Share:
Sursă foto: wowbiz.ro

Autoritățile din Grecia au introdus un nou protocol, care cere turiştilor, începând de pe 1 iulie,  să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în ţară, chestionar ce conţine datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile.

Potrivit Digi24, pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

De asemenea, începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia. Și celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră, conform sursei de mai sus.

Share:

Lasă un răspuns