Universitățile din România alese în cadrul Universităților Europene

Share:

Comisia Europeană a anunțat astăzi, 9 iulie, care sunt universitățile din România selectate în cadrul Universităților Europene, în urma celui de al doilea apel. 

În constituirea rețelelor Universităților Europene au fost alese șapte universități din țară: 

  • Universitatea Politehnica din Timișoara
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
  • Universitatea Politehnica din București
  • Universitatea din Petroșani
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca
  • Universitatea de Vest din Timișoara

„Felicit universitățile din România selectate pentru a face parte din cadrul Universităților Europene, contribuind astfel la consolidarea Spațiului European al Educației. Îmi doresc ca aceste universități să constituie un exemplu de bună practică pentru tot mediul academic din România. Vom continua să susținem cu resurse financiare universitățile, pentru a-și îndeplini obiectivele propuse în cadrul rețelelor europene din care fac parte. Fiecare din cele trei universități deja membre în rețeaua universităților europene au fost finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării din Fondul pentru Situații Speciale cu un milion de lei pentru fiecare universitate. Avem disponibilitatea de a susține financiar și cele șapte universități câștigătoare. Bugetul de anul acesta pentru finanțarea învățământului superior este mai mare cu aproximativ un miliard de lei, comparativ cu 2019”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, într-un comunicat al instituției. 

În primul apel au fost selectate Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții din București. 

Universitățile Europene reprezintă alinațe transnaționale ale unor instituții de învățământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenților, al profesorilor și al societății în ansamblul ei. Comisia Europeană a selectat în total 24 de noi universități.

Sursa foto: https://adevarul.ro

Share:

Lasă un răspuns