Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat perioada înscrierilor în învățământul gimnazial

45
0
Share:
Sursă foto: Cancan.ro

Săptămâna viitoare începe înscrierea elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naționale și liceele teoretice din Iași, anunță Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ).

Începând cu săptămâna viitoare, în colegiile naționale și liceele teoretice din municipiul Iași care școlarizează elevi de gimnaziu, va începe procesul de înscriere (online) a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021. Perioada de înscriere, hotărâtă de toate unitățile școlare, în urma consultării este 27 mai – 12 iunie 2020. În situația în care numărul de elevi înscriși depășește numărul de locuri, va fi organizată și o etapă de selecție, la aceeași dată în toate unitățile implicate.

Pentru a intra în ciclul gmnazial, elevii vor da o serie de probe, potrivit Ministerului Educației și Cercetării. Aceste probe vor avea loc în perioada 26 – 30 iunie 2020.

„Probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/securitate, în vigoare, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces. Probele de admitere în clasa a V-a se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probei de admitere la clasa a V-a, elaborat/e la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși”, se arată într-un comunicat al I.S.J Iași.

Școlile implicate vor oferi celor interesați toate informațiile necesare, prin postări pe site-urile proprii, telefonic sau prin serviciul secretariat.

Inspectoratul Școlar Județean va monitoriza procesul de selecție în toate etapele derulării sale, în vederea respectării prevederilor legale, a condițiilor de siguranță a copiilor, precum și a dreptului acestora la șanse egale și acces nediscriminatoriu la educație

Share:

Lasă un răspuns