Iași, inclus în zona de risc de către Germania

15
0
Share:
Sursa foto: Știrile PROTV


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că județul Iași a fost inclus pe lista „zonelor de risc” in România, de către autoritățile germane. De asemenea, au fost ridicate restricțiile pentru trei județe: Buzău, Galați și Vrancea. 

Prin urmare, în prezent, sunt 11 județe din România pe lista „zonelor de risc”, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, alături de muncipiul București. Județele care au fost retrase din listă până acum sunt Buzău, Galați, Vrancea – 9 septembrie; Gorj, Neamț – 2 septembrie; Ialomița, Mehedinți, Timiș – 20 august. 

Persoanele care intră în Germania după ce s-au aflat în una din zonele de risc în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații, pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. 

Sunt două excepții: prima  se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare. A doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea poate fi făcută gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. Excepțiile nu se aplică dacă persoanele prezintă simptome de COVID-19. Astfel, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Nerespectarea măsurilor impuse de autoritățile germane poate fi sancționată cu amenzi în valoare de până la 25.000 de euro.

Share:

Lasă un răspuns