Spitalul Județean din Galați va avea un heliport medical

43
0
Share:
foto: a1.ro

Spitalul Județean din Galați va avea un heliport medical pe care elicopterele vor putea ateriza şi noaptea.  Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi amenajată pe acoperişul unei parcări supra-etajate.

„Demarăm procedurile pentru realizarea unui heliport medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Am primit veşti bune din partea specialiştilor în construcţii, care ne-au comunicat oficial că putem construi un heliport pentru elicopterul SMURD pe acoperişul parcării supraetajate. Astfel, vom extinde parcarea cu încă un etaj, adică cu peste 100 de noi locuri de parcare. Heliportul va fi dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel că pacienţii aflaţi în situaţie gravă vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul la orice oră din zi şi din noapte. În cazurile grave, timpul poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior. În acest moment, în România doar două spitale au piste omologate pentru aterizarea pe timp de noapte” a anunțat pe facebook, președintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Termenul de finalizare a parcării spitalului gălăţean era în acest an, dar, pentru a permite amenajarea heliportului, a fost prelungit până în august 2021 (conform a1.ro).

 

Share:

Lasă un răspuns