Polițiștii gălățeni, coliziune evitată cu o ambarcațiune care naviga fără să respecte normele

64
0
Share:
Sursă foto: Viața-libera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați au evitat coliziunea cu o ambarcație de agrement, condusă  de un bărbat care a refuzat să i se ia mostre biologice, deşi emana un puternic miros de alcool.

La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați pe timpul desfășurării unei misiuni specifice cu o ambarcaţiune tip Onix 26sd, pe fluviul Dunărea, în zona Mm.80, au observat o ambarcație de agrement care naviga fără să respecte normele şi fără lumini de siguranță. Lucrătorii ar fi evitat coliziunea cu aceasta, la limită.

Poliţiştii de frontieră au urcat la bord, iar după ce au efectuat controlul la bordul navei, s-a constatat că persoana care conducea ambarcația emana o puternică halenă alcoolică.

Polițiștii au escortat ambarcațiunea până la mal. Concomitent au solicitat prezența unui echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul de tip Drager, însă conducătorul ambarcațiunii a refuzat efectuarea testului alcoolscopic. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, unde a refuzat şi recoltarea de mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologicela finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Share:

Lasă un răspuns