Parcarea supraetajată a Spitalului Județean Galați urmează să fie inaugurată

67
0
Share:
Sursă foto: Expressdedunare.ro

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean „Sf. Apostol Andrei” din Galați va fi inaugurată joi sau vineri, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, într-o inervenție la Pro Lider Fm.

Întrebat în ce stadiu se află parcarea supraetajată care se construiește, în prezent, la Spitalul Județean „Sf. Apostol Andrei” din Galați, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a precizat că aceasta va fi inaugurată joi sau vineri și că ea reprezintă abia prima etapă dintr-un proiect mai amplu.

„Acum este gata. Mai erau câteva mici retușuri, de pus un semn de circulație, de făcut vreun marcaj, dar acestea sunt lucruri minore, care astăzi ar trebui să fie gata. Și sperăm ca zilele următoare, poate mâine sau poimâine să putem să inaugurăm parcarea supraetajată. Prima parcare supraetajată din Galați și aș putea spune, prima etapă a acestei parcări supraetajate pentru că, în paralel, sau mai bine zis, în momentul de față, la Consiliul Județean este în plin proces de licitație pentru a continua lucrările penru că cererea este atât de mare, încât avem nevoie de mai multe locuri de parcare.  Însă cel mai important este că avem nevoie de un heliport. Acesta va scurta timpul în care pacientul ajunge la unitatea de primiri urgențe, unde să primească servicii medicale”, a declarat Costel Fotea, miercuri, la Pro Lider Fm.

Întrebat când crede că se va finaliza procedura de licitație, Costel Fotea a spus că, de data aceasta, nu mai vorbim despre o simplă construcție, ci despre extinderea cu încă un nivel, astfel încât se va ajunge la 450 de locuri de parcare. Cea mai importantă construcție rămâne cea a heliportului. Fotea a precizat că această construcție va fi foarte frumoasă din punct de vedere arhitectural.

Din punctul de vedere al utilității, parcarea supraetajată va avea un lift în lateral, astfel încât pacientul să fie luat cu targa din elicopter, coborât cu liftul, urcat în ambulanță și, în câteva minute, să ajungă în spital.

Accesul în parcarea spitalului se va face prin intrarea în curtea spitalului județean, unde se află bariera de trecere, iar timpul în care o mașină va fi parcată în parcarea spitalului va fi monitorizat de o persoană special angajată.

Costel Fotea a menționat că, încă nu se știe dacă parcarea va fi cu plată sau fără atunci când va fi finalizată totalmente, deoarece vor fi luate în calcul mai multe aspecte precum: monitorizarea, existența barierelor electronice prin care să se poată intra pe bază de tichet, durata de timp în care mașina va sta parcată acolo.

Pentru angajații spitalului nu va fi percepută nicio taxă, întrucât aceștia vor veni zilnic la unitatea spitalicească.

Președintele CJ Galați a spus că aceste construcții ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2021.

Investițiile vor fi făcute cu bani din bugetul Consiliului Local.

Share:

Lasă un răspuns