O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice în Galați

11
0
Share:


ECOTIC a demarat o nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice în Galaţi. Campania intitulată „Oraşe curate“ se desfăşoară în perioada 07 – 25 septembrie 2020, iar în cadrul acesteia gălăţenii sunt îndemnaţi să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 20 kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctele de colectare sunt disponibile la următoarele adrese:
– Punct Verde – Drumul Viilor, nr. 1, luni – sâmbătă, 08.00 – 16.00, duminică, 08.00 – 12.00;
– Strada Nufărului, nr. 24 – 26, luni – vineri, 07.00 – 14.00;
– Staţia de sortare Bărboşi, luni – vineri, 07.00 – 14.00.

Locuitorii oraşului Galaţi beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari şi voluminoase, apelând numerele de telefon 0236312282 şi 0374927292. O echipă a Serviciului Public Ecosal Galaţi se va deplasa şi va ridica DEEE-urile de la domiciliu, respectând cerinţele sanitare şi de siguranţă.

„Scopul campaniei este de a informa şi de a conştientiza publicul asupra importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile, încurajându-i astfel pe gălăţeni să predea în mod selectiv deşeurile care pot fi reciclate şi să nu le mai abandoneze pe domeniul public sau la punctele de colectare destinate deşeurilor menajere. Prin campania «Oraşe curate» organizată în parteneriat cu ECOTIC, venim în întâmpinarea nevoii cetăţenilor de a-i debarasa rapid şi gratuit de orice aparat electrocasnic sau electronic defect sau uzat, oferindu-le totodată oportunitatea de a contribui în mod activ la protecţia mediului“, spune Mirela Furtună, director general Ecosal Galaţi.

„Oraşe Curate” Galaţi face parte din campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conştientizarea publicului românesc în privinţa comportamentului corect faţă de un tip de deşeuri: DEEE – deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Share:

Lasă un răspuns