Masca de protecție nu mai este obligatorie în toate spațiile deschise din municipiul Galați

83
0
Share:

Conform Instituției Prefectului județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a anulat obligativitatea de a purta masca de protecție în toate spațiile deschise din municipiu, așa cum stabiliseră acum trei zile. 

La nivelul județului Galați este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum sunt piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale, așa cum au fost stabilite prin Anexa nr. 1 la Hotărârea CJSU Galați nr. 81 din data de 30.07.2020”, se menționează în Hotărârea CJSU Galați. 

Masca de protecție rămâne obligatorie în localitățile Cuca și Ivești. „În localitățile Ivești (6,72) și Cuca (4,74) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, este precizat în art. 9 al Hotărârii. De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă în aceste două localități. 

CJSU Galați a mai hotărât reluarea activității restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, dar fără a depăși capacitatea de 30% și intervalul orar 06:00 – 23:00, în localitățile Galați (1.89), Șendreni (2.52), Gohor (2.16), Vânători (1.56) și Vârlezi (1.51). 

Hotărârea intră în vigoare de astăzi, 15 octombrie. 

Sursa foto: https://pixabay.com

Share:

Lasă un răspuns