Încep lucrările pentru depozitul de deșeuri Valea Mărului

Share:

Ordinul de începere a lucrărilor pentru depozitul de deșeuri și a stației de sortare de la Valea Mărului a fost semnat astăzi, 6 iulie, de Consiliul Județean Galai (CJ).

Asocierea SC Iridex Group Plastic SRL – SC Acvatot SRL – SC Agrif Proiect SRL vor realiza lucrările. 

„Deşeurile menajere şi cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel că în depozitul de la Valea Mărului va ajunge doar un compost. Odată implementat acest sistem, doar 40% din deşeurile colectate vor ajunge în depozitul de la Valea Mărului. De asemenea, se vor construi o staţie de epurare a apelor uzate menajere, o staţie de osmoză inversă, o staţie de clorinare, un sistem de drenare şi colectare a levigatului şi un sistem de monitorizare a calităţii pânzei freatice. Noul depozit va avea o capacitate de un million de metri cubi şi este proiectat să aibă o durată de viaţa de 30 de ani“, a explicat Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe pagina sa de Facebook. 

Lucrările au ca termen de realizare 16 luni, iar suprafața totală a depozitului pentru întreaga perioadă de funcționare este de 15 ha. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns