Galațiul a primit un aparat de plasmafareză, care va ajuta la tratarea pacienților intubați

83
0
Share:
Sursă foto: Costel Fotea Facebook

Municipiul Galați are, începând de joi, un aparat de plasmafareză, cu ajutorul căruia, gălățenii infectați cu Covid-19 vor putea fi tratați cu plasmă hiperimună luată de la pacienții vindecați, astfel încât aceștia aflați în stare critică să dezvolte imunitate.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat că aparatul a fost montat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați.

„Tratamentul va fi folosit pentru pacienţii critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală Covid-19. Anticorpii colectați astfel de la donatorii vindecați sunt foarte utili pacienților aflaţi în stare gravă, care nu reușesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente”, a precizat Costel Fotea.

Președintele CJ Galați cere gălățenilor care s-au vindecat de coronavirus să vină la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină și să doneze, deoarece sângele acestora ar putea salva viețile persoanelor intubate.

„Fac un apel către toţi pacienţii vindecaţi de acest coronavirus, să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi pentru a fi evaluați, testați și înregistrați în Registrul Donatorilor Convalescenți COVID-19. Sângele lor poate salva vieţile celor care se luptă cu acest virus. Donarea este voluntară, iar testul este necesar pentru a verifica prezenţa anticorpilor în sânge. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore”, a afirmat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Aparatul de plasmafareză a fost donat de către firma Besmax Pharma Distribution SRL.

Share:

Lasă un răspuns