Faleza Dunării va fi modernizată printr-un parteneriat

52
0
Share:


Miercuri, 5 august, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, și Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, au semnat un acord de parteneriat pentru proiectul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”. 

Documentul semnat arată că se va elabora documentația tehnico-economică necesară proiectului de investiții în domeniul infrastructură și servicii publice de turism. Totodată, obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic urmează a fi depuse pentru finanțare în perioada 2021 – 2027. 

„Unică și spectaculoasă, cea mai îndrăgită zonă a orașului nostru va fi modernizată și pusă în valoare. Lucrăm deja la un proiect pentru a atrage fonduri europene și am încheiat astăzi un parteneriat cu Consiliul Județean Galați. Vom avea pe Faleză amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători și bicicliști, zone de cafenea, două parcări subterane, spații verzi amenajate, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural și turistic.

Faleza Dunării se va schimba și va deveni o zonă mult mai atractivă pentru gălățeni, dar și pentru cei care ne vizitează”, a declarat primarul municipiului Galați, pe Facebook.

Președintele CJ Galați a făcut declarați cu privire la colecția de sculptură în metal de la Muzeul în aer liber. „Vrem să spunem tuturor povestea unică a acestor creații din metal, astfel că, astăzi, la Foișorul de pe Faleza Inferioară a Dunării, ne-am unit forțele cu Primăria Galați și am semnat un parteneriat pentru crearea unui circuit cultural pe malul Dunării.

Specialiștii de la Muzeul de Artă Vizuală se vor alătura celor de la Primăria Galați, astfel încât, împreună, să transformăm această colecție impresionantă de sculpturi în metal într-un adevărat muzeu în aer liber, care cu siguranță va deveni unul din cele mai vizitate și apreciate locuri din Galați”, a declarat Costel Fotea, pe Facebook. 

Valoarea proiectului este estimată la peste 15 milioane de euro. Faleza Dunării are o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață de aproximativ 200.000 mp, fiind proprietatea publică a municipiului Galați.

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns