Centrul Militar Județean Galați recrutează rezerviști voluntari

Share:

Ministerul Apărării Naţionale organizează o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Astfel, pentru anul 2020, în unităţile militare din judeţul Galaţi, sunt disponibile 76 de locuri de rezervişti voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi). Pentru înscriere, cetăţenii cu domiciliul (sau reşedinţa temporară) în judeţul Galaţi, se pot prezenta, până la data de 10 iulie, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi, situat în Galaţi, strada Cerealelor nr. 2, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30.

La prezentare candidaţii vor avea asupra lor următoarele documente:
– actul de identitate, în original şi copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi copie;
– permisul de conducere (pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original şi copie;
– livretul militar (numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist), în original şi copie.

Candidaţii care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere. Ulterior, personalul recrutor va informa cadidaţii cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv, unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală şi unitatea militară / centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială (pentru candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară).

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte orientarea către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini. Pentru detalii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecţie şi instruire, inclusiv a modului de aplicare a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, se recomandă contactarea telefonică a Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi la numărul de telefon 0236/497.031.

Share:

Lasă un răspuns