Centrul de Transfuzii din Galați a realizat prima recoltare de plasmă umană destinată pacienților cu Covid-19

41
0
Share:
Foto: Galați- edj.ro

Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Galaţi au realizat, astăzi, prima recoltare de  plasmă umană de la două persoane, soţ şi soţie, vindecate de COVID-19. Plasma imună urmează să fie administrată pacienţilor infectaţi cu acest virus aflaţi în stare gravă.

Potrivi Agerpres, plasmafereza a fost făcută la Centrul de Transfuzii cu ajutorul unui aparat modern, în valoare de 40.000 euro, donat Consiliului Judeţean Galaţi de o companie din domeniul farmaceutic. Aparatul a fost donat cu toate kit-urile necesare, iar prin intermediul lui pacienţii cu forme severe ale noului coronavirus vor putea fi trataţi cu plasmă hiperimună luată de la pacienţi vindecaţi, pentru a dezvolta imunitate.

Cei doi soți, care se numesc George și Monica Stoica și care au donat în premieră plasmă, au făcut un apel către toţi cei vindecaţi de COVID-19 să vină la Centrul de Transfuzii şi să le urmeze exemplul. Plasma recoltată de la dânșii va fi folosită în tratamentul pacienţilor aflaţi la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, unde un bărbat de 45 ani este în stare critică.

Share:

Lasă un răspuns