Licitația pentru 49 de tramvaie, reluată de Ministerul Dezvoltării

Share:

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLDA) a reluat astăzi, 7 iulie, licitația pentru achiziționarea a 49 de tramvaie dedicate administrațiilor locale din municipiile Galați, Brăila, Botoșani și Ploiești.

Dintre aceste tramvaie, 10 sunt pentru Galați, 9 pentru Botoșani, 10 pentru Brăila și 20 pentru Ploiești. Achiziția se ridică la valoarea de 392 de milioane de lei astfel: Galați – 80 de milioane de lei, Botoșani – 72 de milioane de lei, Brăila – 80 de milioane de lei, Ploiești – 160 de milioane de lei. Până acum au fost făcute șase licitații, care s-au amânat. Termenul pentru noua licitație este 13 august 2020. 

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a semnat în luna martie 2020, un contract pentru achiziționarea a opt tramvaie moderne, după ce a obținut fonduri europene în valoare de  44.680.000 de lei, fără TVA. În Galați, rețeaua de tramvaie este complet închisă pentru modernizare.

Noile tramvaie ar avea o lungime de aproximativ 18 metri, cu o capacitate de 114 pasageri și minim 30 de scaune. De asemenea, vor dispune de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități și un sistem de mesaje vocale pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Sursa foto: https://www.monitoruldegalati.ro

Share:

Lasă un răspuns