Incendiu cauzat de o butelie abia schimbată la o locuință din localitatea Dracșani

89
0
Share:
Sursă foto: news.ro


Locuința unui bărbat din localitatea Dracșani, comuna Sulița a luat foc marți dimineață, după ce butelia abia schimbată a luat foc. Un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga”(ISU) Botoșani a acționat pentru stingerea incendiului înainte ca acesta să producă pagube materiale însemnate.

Mai mulți pompieri militari și voluntari au intervenit marți dimineață la locuința unor bătrâni din localitatea Dracșani, după ce acestora li s-a aprins butelia abia schimbată.

„Înainte de sosirea pompierilor la fața locului, cei doi bătrâni de 79, respectiv 81 ani, au fost evacuați din bucătăria de vară unde s-a produs incendiul de către comisar de poliție Iulian Boby Buciuleac și agent șef Andrei Balan, de la Postul de Politie Sulița”, au transmis, marți, reprezentanții ISU Botoșani.

Aceștia atrag în continuare atenția asupra evitării pericolului de explozie sau incendiu și recomandă cetățenilor să nu folosească butelii de aragaz fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc care prezintă porozităţi, crăpături sau deformări, să nu folosească aparate de utilizare (aragazuri, plite, maşini de gătit etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii. Repararea şi întreţinerea acestora să se facă numai prin unităţi autorizate, să nu utilizeze butelii de aragaz neomologate, să nu mânuiască şi să nu transporte buteliile cu gaze lichefiate, fără luarea măsurilor de protecţie împotriva lovirii, căderii şi deformării lor.

De asemenea, reprezentanții ISU recomandă cetățenilor să nu transvazeze gazele lichefiate dintr-o butelie în alta, să nu păstreze buteliile de aragaz, pline sau goale, în apropierea surselor de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare, să nu modifice instalaţiile de gaze fără aprobări legale şi prin intermediul unor persoane neautorizate, să verifice permanent starea furtunurilor flexibile prin care sunt racordate aparatele de utilizare la instalaţia de gaze naturale. În situaţiile în care apar fisuri, crăpături etc. să le înlocuiască cu altele omologate, cu ajutorul persoanelor autorizate și pentru verificarea etanşeităţii se va utiliza numai soluţie de apă şi săpun.

Share:

Lasă un răspuns