Peste 700 de controale efectuate pentru protejarea pădurilor

31
0
Share:

Conform Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), în perioada 9-15 octombrie, polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din IGPR, au efectuat 701 controale pentru protejarea fondului forestier, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic. 

Acțiunile de control au vizat verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului, dar și a legălității transportului materialului lemnos. În ultima săptămână au fost verificate 232 de obiective, precum exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare, ocoale silvice. 

În urma controalelor în domeniul silvic au fost înregistrate 88 de dosare penale, în care sunt cercetate 71 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 245.000 e lei,  în baza Legii 171/2010 – Legea contravențiilor silvice. Totodată, au fost confiscați 1.317 metri cubi de lemn. 

Polițiștii au intervenit în această săptămână la 17 apeluri 112, cu privire la transporturi de material lemnos. În urma intervențiilor, s-au confirmat patru ca fiind ilegale. 

Sursa foto: Poliția Română 

Share:

Lasă un răspuns