Prins în trafic cu documente false și permisul suspendat

52
0
Share:
Sursă foto: turdanews.net

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău au surprins, marți, în jurul orei 21.00, un bărbat de 52 de ani, din judeţul Vaslui, în localitatea Bogdan Vodă, care conducea un autoturism înmatriculat în Franţa. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul deține acte false ale mașinii și că are permisul suspendat.

În urma controlului actelor de la mașină, poliţiştii le-au verificat pe acestea în bazele de date, situaţie în care au constatat că, atât poliţa de asigurare obligatorie, cât şi documentul care atestă inspecţia tehnică periodică sunt false.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„Având în vedere aceste aspecte, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul având acest drept suspendat, falsificarea unui înscris oficial şi uz de fals”, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de către IPJ Bacău.

Reprezentanți ai IPJ Bacău au precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta urmărește să creeze cadrul procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Share:

Lasă un răspuns