Localitățile din Bacău unde se impun restricții

39
0
Share:


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a stabilit restricții în câteva unități administrativ-teritoriale, având în vedere că incindeța cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1.5/1000 de locuitori.

Astfel, prin Hotărârea nr. 28 a CJSU se introduc restricții în următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Bacău, orașul Comănești, orașul Târgu Ocna, comuna Târgu Trotuș, comuna Hemeiuș, comuna Parincea. Se impun restricții pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interior, pentru operatorii din domeniul jocurilor de noroc, în organizarea evenimentelor culturale în aer liber și activitatea cinematografelor. 

Prin urmare, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați. Operatorilor economici le este permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. De asemenea, programul operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, al cinematografelor și desfășurarea evenimentelor în aer liber nu poate începe înainte de orele 06:00 și nu se poate prelungi după orele 24:00. 

Restricțiile se pot ridica tot printr-o hotărâre a CJSU Bacău, în funcție de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19. Hotărârea nr. 28 a fost adoptată luni, 14 septembrie, cu unanimitate de voturi.

Sursa foto: https://www.europafm.ro

Share:

Lasă un răspuns