Controalele echipelor mixte vor continua la Bacău

Share:

Astăzi, 31 iulie, a fost organizată o videoconferință la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, sub conducerea secretarilor de stat Raed Arafat și chestor șef de poliție Bogand Despescu, la care a participat prefectul Liviu Miroșeanu.

În cadrul videoconferinței s-a discutat despre evoluția numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, despre identificarea cauzelor, dar și despre principalele metode de prevenire și de răspuns la răspândirea bolii. „Așa cum este firesc în astfel de circumstanțe, am participat la o discuție pur tehnică care, pe lângă informațiile transmise de la nivel național cu privire la situația actuală provocată de coronavirus, a avut și rolul de a împărtăși opinii legate de principalele cauze de răspândire a coronavirusului și măsurile de combatere la care s-au gândit colegii din alte județe. La momentul de față, luăm în calcul mai multe opțiuni, în funcție de specificul județului nostru, și vom decide în consecință. Un lucru este cert, controalele efectuate de echipele mixte vor continua”, a declarat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău, în videoconferință. 

S-a mai discutat despre posibilitatea izolării anumitor comunități unde sunt mai multe cazuri de infectare în raport cu restul județului. De asemenea, printre variante ar mai putea fi purtarea măștii de protecție și în spațiile publice, limitarea evenimentelor private, dar și reducerea programului de lucru pentru anumiți agenți economici. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns