Au început lucrările la Aeroportul din Bacău

58
0
Share:

Consiliul Județean Bacău a anunțat că au început lucrările pistei Aeroportului Internațional „George Enescu” (AIGE) Bacău. Investiția proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile are o valoare de peste 35 de milioane de euro. 

Zborurile de pe AIGE vor fi sistate în perioada 15 august – 30 septembrie 2020. De asemenea, activitatea operațională va fi reluată de pe 1 octombrie 2020. „În acest moment se lucrează la modernizarea și extinderea pistei de aterizare/decolare, un obiectiv esențial, care are ca scop creșterea numărului de zboruri, prin atragerea de noi operatori pentru noi destinații. Am vizitat ieri șantierul de pe AIGE și sunt foarte mulțumit deoarece antreprenorul a decis să suplimenteze numărul de utilaje și de oameni, pentru a termina lucrarea în cel mai scurt timp”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, pe pagina de Facebook.

Sorin Brașoveanu a mai adăugat că AIGE va deveni principalul nod de transport în regiune, după modernizarea și extinderea pistei. Modernizarea Aeroportului din Bacău și Autostrada A13 fac parte din strategia de dezvoltare a județului Bacău. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns