Trei muzee din judeţul Vrancea incluse în prima platformă online dedicată satului românesc
Trei muzee din judeţ au fost incluse în prima platformă online dedicată satului românesc şi vor putea fi vizitate în cadrul unui tur virtual începând cu 1 decembrie, a informat, marţi, Muzeul Vrancei.
„Începând cu Ziua Naţională a României, trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii şi informaţii documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din judeţul Vrancea sunt Casa Memorială ‘Ion Roată’ din Câmpuri, Muzeul Memorial ‘Alexandru Vlahuţă’ din Dragosloveni şi Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti”, se arată într-un comunicat al Muzeului Vrancei.
Pe lângă cele 28 de muzee, vor fi adăugate şi alte obiective culturale din mediul rural.
„Scopul final al proiectului este cel de a crea dorinţa utilizatorului de a se ‘transforma’ într-un vizitator fizic, care plăteşte şi susţine cultura, dar şi de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee”, au precizat iniţiatorii proiectului online.
În septembrie 2021, cele 28 de muzee incluse în proiect au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat şi documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurşi peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în tur virtual 3D interactiv realizat cu echipament de înaltă performanţă, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare şi informaţii de contact.
Website-ul www.muzeedelasat.ro este disponibil în română şi engleză şi a fost creat printr-o co-finanţare a Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Proiectul îşi propune să îmbunătăţească imaginea muzeelor în mediul online, platforma nou creată având potenţialul de a susţine un dialog permanent între public şi instituţia muzeală.
Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat şi de pe platforma de navigare Google Maps.
Sursa: AGERPRES
Peste 900.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei