Primarul municipiului Focșani cere conducerii DSP Vrancea o anchetă epidemiologică la primărie

Share:
Sursă foto: focsani.info

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă solicită conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să demarareze, în regim de urgență, o anchetă epidemiologică în instituția primăriei, după ce un angajat al acesteia s-ar fi infectat cu virusul Covid-19.

Angajatul municipalității, care a fost confirmat cu Sars-Cov-2 este internat în prezent la Spitalul Municipal Adjud.

Primarul Cristi Valentin Misăilă solicită testarea întregului personal al Primăriei Municipiului Focșani cu parte din kit-urile pentru testare COVID-19 puse la dispoziția DSP Vrancea gratuit, conform protocolului nr. 1739/14.04.2020, care prevede că acestea pot fi folosite pentru testarea cadrelor medico-sanitare, angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Poliției locale Focșani, funționarilor publici care intră în contact direct cu cetățenii, precum și a personalului care asigură serviciile de utilitate publică din municipiu.

„Primarul Municipiului Focșani atrage atenția conducerii DSP Vrancea că orice întârziere a demarării anchetei epidemiologice, cât și refuzul de testare a angajaților folosindu-se kit-urile predate prin procesul verbal nr. 39596/05.05.2020, poate atrage răspunderea contravențională sau penală a acesteia”, se arată într-un comunicat emis, joi, de către Primăria municipiului Focșani.

Sursa citată a subliniat că, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus în cadrul Primăriei Municipiului Focșani, au fost dispuse următoarele măsuri: persoanele care au fost contacți direcți ai angajatului confirmat pozitiv cu coronavirusul SARS-COV-2 se află în autoizolare, acasă, începând de joi, 23 iulie a.c. și, tot de joi, 23 iulie, după orele de program, la Primăria Municipiului Focșani se va efectua o dezinfecție în toate birourile din instituție, iar accesul publicului în zonele de Relații cu Publicul va fi restricționat.

Primăria municipiului Focșani a mai precizat că toate evenimentele cultural-artistice programate pentru următoarea perioadă se anulează sau se amână, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul Județului Vrancea.

Share:

Lasă un răspuns