Fost primar din Vrancea, obligat de instanță să plătească daune de 145.000 de euro

74
0
Share:
Foto: Gândul

Un fost primar din județul Vrancea este obligat de instanță să plătească daune de 145.000 de euro din cauza unui contract pentru realizarea unui site al Primăriei.

Potrivit http://digi24, Neculai Ionescu, primarul comunei Homocea timp de trei mandate, a semnat un contrat cu o firmă pentru a realiza un site al Primăriei. Din cauza unor clauze contractuale care prevedeau penalităţi foarte mari în cazul în care facturile nu sunt plătite la termen, s-a ajuns la un conflict între Primărie şi firmă, iar părţile s-au adresat judecătorului.

În anul 2016, conturile Primăriei au fost blocate, apoi Tribunalul Vrancea i-a dat dreptate fostului primar şi s-a ajuns la rezilierea contractului, însă marți,  Curtea de Apel Galaţi a schimbat decizia şi l-a obligat pe fostul primar la plata unor daune de aproape 150.000 de euro.

Neculai Ionescu s-a apărat, în timpul procesului, susținând „că nu a ştiut ce semnează deoarece nu avea ochelarii la el”. Judecătorul a decis că datoria şi penalităţile astfel rezultate trebuie să fie recuperate de la fostul primar.

Share:

Lasă un răspuns