Focar de coronavirus într-un centru din județul Vrancea

61
0
Share:
Foto: Kanal D

Un număr 13 persoane, cinci angajați și opt pacienți ai centrului „Sfânta Maria” din Golești, județul Vrancea, s-au infectat cu virusul COVID-19.

Acest lucru s-a aflat după ce una dintre rezidentele centrului a avut dureri în gât, aceasta a fost testată și s-a aflat că este infectată.  Ulterior, au fost testaţi toţi cei 28 de pacienţi şi angajaţi ai instituţiei, iar 13 teste au ieșit pozitive pentru infecția cu noul coronavirus.

„Zilele trecute, o femeie din centru a avut ganglionii inflamaţi. A fost dusă la spital pentru consult, a fost testată şi pentru depistarea COVID-19 şi astfel s-a aflat că este infectată. În centrul de la Goleşti sunt 28 de persoane, 14 beneficiari şi 14 angajaţi, toţi au fost testaţi, iar 13 dintre ei au ieşit pozitiv. Unul dintre angajaţi a fost testat din nou şi a avut două rezultate negative”, a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vrancea, pentru Mediafax, potrivit http://romania.europaliberă.org .

În Centrul „Sf. Maria” din Goleşti primesc tratament 14 tineri bolnavi de HIV, maladie care scade foarte mult imunitatea pacienţilor.

Cu toate acestea, toate persoanele infectate care provin din centrul pentru bolnavi de HIV sunt asimptomatice. Acestea au fost internate la spitalele din Adjud și Focșani, conform sursei menționate mai sus.

Share:

Lasă un răspuns