A început distribuirea de pachete cu alimente în municipiul Focșani. Municipalitatea acuză Guvernul

56
0
Share:
Sursă foto: Focșani.info

Primăria municipiului Focșani a anunțat că, începând de luni, 27 iulie a.c. și până la 14 august a.c., în municipiul Focșani se vor distribui pachete cu ajutoare alimentare din „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020”. Potrivit municipalității, programul ar contribui la consolidarea coeziunii sociale și ar reduce sărăcia extremă prin distribuirea de alimente de bază către persoanele cele mai defavorizate.

Într-un comunicat de presă emis public de către primăria municipiului Focșani se arată cum instituția acuză actuala guvernare că ar fi limitat și restrâns categoriile de persoane care urmează să primească alimente.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 84/21 mai 2020, emisă de către Guvernul Orban, de aceste pachete vor beneficia doar familiile și persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

„Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale, au fost limitate sau excluse de către guvernarea PNL Orban în a primi pachete cu ajutoare alimentare”, se arată în comunicatul primăriei municipiului Focșani.

Pachetele sunt împărțite beneficiarilor pe bază de buletin, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00, din depozitul aflat în incinta Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani.

Conform noilor reglementări, aceste categorii de persoane pot primi ajutoare alimentare numai în cazul în care vor exista stocuri de pachete suplimentare.

Share:

Lasă un răspuns