Veterani de război, de 100 de ani, vizitați de militari bârlădeni

66
0
Share:
Sursă foto: Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Facebook

Unul dintre veteranii de război, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, locotenent colonel (rtr), Voiculescu Gheorghe a fost, marți, vizitat de Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL ”Bârlad, cu ocazia împlinirii a 100 de ani. Vizitatorii i-au adus veteranului un tort, un album cu fotografii, o diplomă de excelență și produse specific de Paște.

„Emoții, respect și recunoștință. Acestea au fost sentimentele trăite de reprezentanții Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL ”Bârlad, când l-au întâlnit pe lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe, veteran din al doilea război mondial, la împlinirea venerabilei vârste de 100 ani.Cu această ocazie, în semn de prețuire și aleasă considerație i-au fost acordate din partea conducerii regimentului, un album foto cu amintiri, diploma de excelență și produse specifice sărbătorilor pascale. Lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe, s-a bucurat de prezența noastră și ne-a împărtășit experiențele pe care le-a trăit în timpul războiului la Cotul Donului”, Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL ”Bârlad.

Reprezentanți ai acestui regiment au vizitat marți un alt veteran de război, Vidinaru Dumitru, în vârstă de 101 de ani, căruia i-au dus alimente pentru masa de Paște, pentru a-l ajuta să nu mai iasă astfel afară în condițiile date de coronavirus.

„În contextul efortului național de prevenire și limitare a răspândirii virusului COVID- 19, în data de 14 aprilie 2020, ne-am deplasat la domiciliu domnului Vidinaru Dumitru-101 ani, veteran de război, pentru asigurarea mijloacelor de subzistență, a echipamentelor de protecție și a medicamentelor, în vederea minimizării expunerii în afara locuințelor”, transmite aceeași sursă citată.

Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL ”Bârlad este o mare unitate de artilerie terestră, aflată în subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, destinată asigurării sprijinului prin foc a forţelor de manevră.

 

Share:

Lasă un răspuns