Vaslui: Manifestare culturală dedicată evocării lui Ștefan cel Mare

34
0
Share:
Sursă foto: Descopera

Consiliul Județean (CJ) și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui au organizat, astăzi, o manifestare cultural-științifică dedicată evocării lui Ștefan cel Mare. Evenimentul, „Ştefan cel Mare şi moştenirea sa. 516 ani de la trecerea sa în veşnicie”,  a avut loc la Ansamblul monumental „Podul Înalt” din localitatea Băcăoani.

Ştefan cel Mare a fost o personalitate covârşitoare a epocii, un om, de fapt, care a făcut epocă, pentru că în istorie, sub acoperământul acestei noţiuni este descrisă activitatea lui Ştefan cel Mare. Nu avem timp şi suntem prea puţini aici, din cauza timpurilor pe care le trăim, să vorbim despre întreg parcursul domniei lui Ştefan. Ceea ce însă este important pentru noi astăzi e ce a rămas. Şi a rămas un simbol de o complexitate deosebită, care, printre altele, dă consistenţă şi alimentează în permanenţă ideea de unitate a românilor. Atât aici la Vaslui, cât şi la Iaşi, la Suceava sau la Orhei, românii se reunesc sub egida acestei personalităţi şi noi, ca urmaşi mai mult sau mai puţin demni, trebuie să facem tot ce putem pentru a întreţine în permanenţă viu focul acesta„, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, citat de Agerpres.

Programul manifestării a început cu un salut din partea prof. dr. Ramona Maria Mocanu, managerul muzeului vasluian, adresat participanților, apoi a continuat cu un moment evocator legat de personalitatea lui Ștefan cel Mare și de moștenirea sa,  susținut de dr. Laurențiu Chiriac.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.

Imagini de la eveniment găsiți aici: Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”din Vaslui .

Share:

Lasă un răspuns