Un bărbat a încercat să intre ilegal în țară, traversând înot râul Prut

20
0
Share:
Sursă foto: Polițiadefrontieră.ro


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au depistat un bărbat care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut. În urma celor constatate, bărbatul a declarat că ar fi vrut să ajungă în județul Constanța, unde și-ar fi putut găsi un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iaşi au depistat și reținut sâmbătă, în jurul orei 14.30, pe raza localității de frontieră Rânzești – jud. Vaslui, o persoană de sex masculin care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Aceasta nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condusă la sediul sectorului pentru a i se stabili identitatea.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana este un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 23 de ani şi a încercat să intre ilegal în ţară traversând înot râul Prut. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenționa să ajungă în municipiul Constanța pentru a-și găsi un loc de muncă”, au precizat, luni, reprezentanții ITPF Iași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza acordului de readmisie încheiat între C.E. şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Share:

Lasă un răspuns