Patru angajați ai Penitenciarului Vaslui și doi angajați ai Penitenciarului Tg. Jiu, infectați cu Sars-Cov-2

96
0
Share:
Sursă foto: dcnews.ro

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, sâmbătă, că doi angajați ai Penitenciarului Târgu Jiu și patru angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Conform ANP, aceștia au exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Poliţiştii de penitenciare confirmaţi pozitiv la Penitenciarul Vaslui sunt contacţi ai cazului comunicat în data de 8 iulie.

„În prezent, la nivelul celor două locuri de deținere, se derulează ancheta epidemiologică. Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu metodologia de intervenție a sistemului penitenciar, primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă, dezinfectarea tuturor spațiilor, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaților, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcțiilor de Sănătate Publică competente”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de ANP.

Potrivit sursei citate, în ambele locuri de deținere, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități.

În continuare, având în vedere dinamica accelerată a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel național, începând de luni, 20 iulie a.c., se suspendă desfășurarea activităților lucrative cu persoane private de libertate la puncte
exterioare de lucru.

Totodată, ANP a mai precizat că, pentru preîntâmpinarea oricăror situații de risc și pentru asigurarea continuității în activitate, angajații sectorului administrativ, din toate unitățile subordonate, vor relua exercitarea atribuțiilor de serviciu în program de lucru secvențial.

Share:

Lasă un răspuns