O elevă din județul Vaslui i-a cerut primarului un telefon pentru învățământul online

143
0
Share:
Sursă foto: Ciprian Robert Tamaș Facebook

O elevă din comuna Șuletea, județul Vaslui i-a trimis primarului localității o scrisoare prin care îl roagă să îi cumpere un telefon pentru a ține pasul cu învățământul la distanță, pe care fetița spune că l-ar plăti în rate, din banii de alocație.

Primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș a făcut publică scrisoarea și a răspuns afirmativ rugăminții acesteia.

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. (…) Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris eleva în scrisoarea dresată primarului.

Acesta a asigurat-o pe elevă că îi va da un telefon în perfectă stare de funcționare pentru a putea învăța online și i-a înștiințat pe elevii care au telefon, însă nu au acces la Internet, că vor avea, începând cu sfârșitul săptămânii, internet prin rețea de tip wi-fi.

„Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online! Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!”, a scris Ciprian Tamaș pe contul său de Facebok.

Ciprian Tamaș a făcut apel la cetățenii comunei, pe care i-a rugat să își doneze telefonul performant vechi dacă se află în situația de a și-l fi schimbat cu un altul, abia cumpărat.

Share:

Lasă un răspuns