O cisternă cu motorină s-a răsturnat pe DN 24B în Vaslui

Share:

Circulaţia a fost reluată, joi dimineaţă, pe DN 24B, în localitatea Valea Grecului, după ce o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în zonă, la faţa locului au intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, autocisterna a fost repusă pe roţi, pompierii procedând mai apoi la sablarea şi spălarea carosabilului. Autocisterna a fost mutată, urmând ca în cursul zilei de joi să fie transportată la o societate specializată.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Podul Înalt’ a intervenit cu şapte autospeciale şi o ambulanţă tip B2, doi ofiţeri şi 22 subofiţeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu şi nu au existat victime. În primele momente ale intervenţiei, circulaţia pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21,00 aceasta să fie reluată pe un singur sens. În această dimineaţă, după ridicarea autocisternei şi spălarea carosabilului, circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Aceştia au mai transmis că la locul producerii accidentului au fost aduse mai multe utilaje şi au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp şi infiltrarea în pânza freatică. Motorina din autocisternă a fost transvazată într-o altă cisternă, în timp ce combustibilul scurs şi amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel diminuat.

La intervenţie au participat efective aparţinând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Secţiei Bârlad a Drumurilor Naţionale.

Sursa: Agerpres

Share:

Lasă un răspuns