ISJ Vaslui și primăria municipiului vor pune bazele unui canal de televiziune online dedicat școlii

42
0
Share:
Sursă foto: Observatorul Prahovean


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ Vaslui), împreună cu Primăria municipiului Vaslui, va pune bazele unui canal de televiziune online dedicat școlii. Acesta va cuprinde lecții filmate, dezbateri sau filme educative și este adresat elevilor și cadrelor didactice din județ.

ISJ Vaslui a lansat un apel către cadrele didactice de a deveni membrii ai echipei redacționale și a anunțat că televizunea va demara în regim de acțiune de voluntariat, iar difuzarea programului se va face în streaming online, pe canalele Campusului Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, pe paginile și grupurile gestionate de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, la rubrica specială din Campusul Virtual al I. Ș. J. Vaslui http://nelpae.ro/elearning/ precum și pe paginile de socializare și pe site-ul special care vor fi inaugurate în decursul lunii septembrie 2020.

„Desigur, schema de programe va viza în principal lecțiile, dar vom avea în desfășurător și dezbateri, știri din universul educației, webinare, filme și desene animate cu scop educativ, diseminări de proiecte, transmisiuni în direct ale evenimentelor esențiale din viața școlii vasluiene, interviuri și reportaje pentru a acoperi – măcar în parte – nevoia de oglindire a realităților școlii contemporane și pe acest canal de comunicare. Nu ne propunem să substituim școala ca instituție, ci să venim în completarea preocupărilor oamenilor școlii de a intensifica legăturile cu elevii, cu comunitatea locală, de a găsi o alternativă viabilă de comunicare care să funcționeze neîntrerupt inclusiv în situații deosebite”, au scris reprezentanții ISJ Vaslui pe lang-platform.eu.

Cadrele didactice semnatare vor participa, ca și până acum, cu ore înregistrate la disciplina predată, dar vor contribui și la realizarea altor emisiuni, transmisiuni directe, interviuri, dezbateri, prezentări de inițiative și proiecte de succes.

Mai multe detalii aici.

Share:

Lasă un răspuns