Primarul municipiului Suceava a luat măsuri pentru starea de alertă

Share:

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat, miercuri, că a fost întocmită documentația pentru ridicarea carantinei la Suceava și că aceasta se află, în prezent, la Insitutul Național de Sănătatae Publică, de unde se așteaptă un aviz.

Potrivit declarațiilor primarului Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și directoarea Inspecției de Sănătate Publică au făcut analize epidemiologice în fiecare localitate în parte din județ, ceea ce a permis întocmirea documentației și trimiterea ei la București.

Primarul a anunțat că instituția pe care o conduce pregătește deja măsuri pentru intrarea în starea de alertă, subliniind că purtarea măștii rămâne obligatorie. El a precizat că a avut o serie de discuții la primărie despre accesul în instituțiile publice, în unitățile de învățământ, în piețe, în bazar și în transportul public.

„În instituțiile publice – mă refer aici la primărie, noi am cumpărat termometre non-contact, vom lua temperatura la intrare în instituții – în instituția principală și la subunități. De asemenea, vom monta și avem montat la primărie deja tuneluri de dezinfecție. Vom face același lucru și la unitățile de învățământ. Am cumpărat deja 25 de termometre non-contact pe care le vom da școlilor gimnaziale și liceelor”, a declarat primarul Ion Lungu.

Totodată, tot pentru şcoli sunt în licitaţie 25 de tuneluri de dezinfecţie ce vor ajunge până la 1 iunie şi vor fi montate, pentru că din 2 iunie vor veni elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale.

Ion Lungu a făcut referire și la măsurile pentru intrarea în piețe, care, potrivit acestuia, se va face obligatoriu cu mască, iar oamenilor li se va lua temperatura. Vor fi și acolo termometre non-contact.

„Același lucru va fi valabil și la bazar. Administratorii pieţelor şi bazarului sunt obligaţi să ia temperatura la intrare şi să urmărească păstrarea distanţării fizice”, a explicat edilul.

Primarul a făcut precizări și cu privire la transportul public, spunând că de joi, 14 mai, vor fi scoase toate mașinile pe traseu, iar limitarea în autobuz se va face în funcție de numărul de scaune. Sucevenii vor intra în mijloacele de transport prin ușa din față a autobuzului, iar șoferii nu vor pleca de pe loc până când nu vor fi respectate aceste reguli.

Edilul a făcut apel la suceveni să respecte în continuare măsurile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Am o mare rugăminte la dumneavoastră. Să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, de igiena mâinilor, să purtăm mască, să respectăm distanța fizică socială, să facem tot ce depinde de noi să nu mai crească numărul de cazuri în orașul nostru, să nu mai fim oaia neagra a României”, a mai explicat primarul municipiului Suceava.

Ion Lungu a spus că se arată optimist în ce privește ridicarea carantinei la Suceava.

 

Share:

Lasă un răspuns