Autoritățile sucevene verifică efectele ploilor abundente în mai multe localități din județ

45
0
Share:
Sursă foto: Instituția Prefectului - județul Suceava Facebook

Mai multe comisii constituite, în baza Ordinului prefectului județului Suceava, din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Suceava, Inspectoratului pentru Situații de urgență Bucovina al județului Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri, se vor deplasa miercuri și joi pentru a evalua efectele fenomenelor meteo periculoase din perioada 19-23 iunie a.c. asupra bunurilor și locuințelor proprietate publică și privată, dar și asupra infrastructurii hidrotehnice și căilor de comunicație terestre.

„De asemenea, marți 23.06.2020, prefectul județului Suceava împreună cu inspectorul șef al ISU Suceava au realizat o deplasare în teren în zona localității Putna unde anterior s-au înregistrat precipitații abundente care au necesitat intervenții pentru evacuarea apei din curți, case, anexe gospodărești și pentru decolmatarea și refacerea apărărilor de mal distruse de viiturile formate. În acțiunea de evacuare a apei din gospodăriile în care aceasta nu s-a retras natural au acționat șase echipaje de pompieri militari, echipați cu motopompe tractate”, a transmis, miercuri, Instituția Prefectului – județul Suceava.

Potrivit sursei citate, verificările efectelor cauzate de ploi au continuat în localitățile Brodina, Falcău, Sucevița, Cîmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. Totodată, a fost făcută și o evaluare a necesarului de echipamente și materiale pentru intervenții. Au fost suplimentate forțele de intervenție pentru evacuarea apei din gospodării. În sprijinul pompierilor militari suceveni au fost trimise echipaje de la ISUJ Sălaj, ISUJ Vaslui și Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani.

Prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan, însoțit de inspectorul șef al ISU Suceava, col. Costică Ghiață și vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Niță vor fi prezenți, miercuri, în teren în zona localităților Capu Câmpului și Păltinoasa. Acolo vor evalua impactul produs de ploile torențiale din noaptea de marți spre miercuri și vor identifica noi măsuri de protecție și lucrări de intervenție care să protejeze locuitorii, bunurile acestora și proprietățile publice și private.

A doua echipă, formată din subprefectul Daniel Prorociuc și directorul Sistemului de Gospodărie a Apelor (SGA) Suceava Bogdan Piticari se deplasează către zona localității Vicovu de Sus să verifice modul în care s-a intervenit local și dacă sunt necesare noi intervenții care să prevină eventuale situații de urgență și care să protejeze cetățenii.

Share:

Lasă un răspuns