Ziua păcălelilor – 1 aprilie

Din secolul XVI-lea, ziua de 1 aprilie, este cunoscută ca fiind ziua păcălelilor în mai multe țări din Europa.
În trecut, prietenii se trezeau cu soții peste noapte, cunoscutele întâlniri aranjate. Aceste întâlniri erau aranjate mai mult pentru amuzament, colegului, prietenului, vecinului s.a.m.d. Prin urmare, toată lumea păcălea pe toată lumea.
Ca aceste farse nevinovate să aibă succes, se spune că trebuie făcute până la ora prânzului, altfel aduc ghinion.
Nimeni nu se supără de 1 aprilie, farsele trebuie tratate ca atare, dar, acestea trebuie făcute cu o oarecare limită.
Pentru bărbați, dacă o femeie frumoasă reușește să-i păcălească, recomandat este să o ia de soție sau măcar să-i fie prieten. Dar atenție, din ce se spunea în trecut, căsătoriile din acestă zi, nu sunt de durată. Soțul va fi ținut sub „papuc” toată viața.
În schimb, copii născuți în acestă zi, vor avea noroc toată viața, dar ar fi recomandat să stea departe de jocurile de noroc.
Patru farse celebre :
?În anul 1950, o televiziune olandeză a anunțat că s-a prăbușit Turnul din Pisa.
?În anul 1957, BBC a difuzat o știre conform căreia la o fermă din Elveția s-au obținut recolte-record de spaghetti, arătând și mai multe imagini cu tăiței recoltați din copaci.
?În anul 1980, BBC a difuzat o știre în care a anunțat că legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu un ceas electronic.
?În anul 1993, primăria orașului Koln, Germania, le-a făcut o farsă persoanelor care practicau jogging în parc, oprind pe fiecare în parte și spunându-le că, dacă nu respectă noua lege care impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, vor fi amendați. De ce această lege? Deoarece orice altă viteză ar putea deranja veverițele din parc aflate în perioada împerecherii.
Sursa: www.libertatea.ro