Municipalitatea suceveană a aprobat școlilor sumele solicitate pentru echipamentele digitale

Share:
Sursă foto:businessmagazin.ro


Municipalitatea suceveană a anunțat, joi, că va aloca 3,6 milioane de lei școlilor pentru ca acestea să se pregătească pentru învățământul online.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis, joi, că a aprobat școlilor sumele solicitate pentru achiziționarea echipamentelor digitale. Unitățile de învățământ au la dispoziție o lună și jumătate să se pregăteaască până pe data de 14 septembrie, data anunțată pentru începerea școlii.

„Deciziile au fost luate în urma consultărilor cu toate cele trei categorii de unități de învățământ – liceele, școlile gimnaziale și învățământul preșcolar. Cel puțin la școli și licee trebuie să ne pregătim să se poată desfășura activitățile online, iar îndeosebi școlile nu au infrastructura necesară. De aceea am stabilit ca în fiecare clasă să fie internet cablat, nu wireless, să fie un calculator sau un laptop, videoproiector și cameră web”, a declarat primarul Ion Lungu într-o postare publicată joi pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că o problemă foarte delicată o constituie învățământul preșcolar, despre care încă nu se știe exact cum se va desfășura, precizând totodată că așteaptă ca Guvernul să facă lumină.

 

Share:

Lasă un răspuns