Mai multe persoane din Bacău, membre ale aceleiași familii, prinse de polițiști pentru infracțiuni precum trafic de minori și proxenetism

18
0
Share:
Sursă foto: viatalibera.ro

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori. În urma activităţilor desfăşurate, o persoană a fost reținută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău au pus, miercuri, în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bacău şi patru mandate de aducere. În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, suma de 250 Euro şi două telefoane mobile.

„Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și atribuțiuni bine stabilite, derulate în scopul obținerii de venituri ilicite, ar fi desfăşurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism”, se arată într-un comunicat emis vineri de IPJ Bacău.

Astfel, membrii grupării au racolat, de pe teritoriul României, și transportat în mai multe țări din UE, mai multe tinere pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

Potrivit IPJ Bacău, tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției și că au fost transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția. Acestora li s-ar fi reţinut actele de identitate şi li s-ar fi aplicat corecţii fizice.

În urma acțiunii, patru mandate de aducere au fost puse în aplicare, o persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, influențarea declarațiilor şi spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Share:

Lasă un răspuns