Ce se întâmplă în scenariul 4? Virus de necontrolat.

69
0
Share:
Foto: forbes.ro

Din discuțiile făcute publice de către Nelu Tătaru, ne îndreptăm către scenariul 4 în mod alert. Probabil în câteva zile se va întâmpla inevitabilul.

Ce implică acest scenariu?

❗peste 2000 de persoane infectate pe țară cu virusul COVID 19

❗bolnavii cu formă ușoară de boală vor fi tratați acasă, la spital vor ajunge persoanele care necesită intubare, cele pentru terapie intensivă sau cazurile moderat-severe, internați pe secția infecțioase.

❗vor fi testați toți care prezintă orice simptom al virusului, nu doar cei care au avut contact cu o persoană bolnavă sau cei veniți din alte țări.

❗unde vor exista explozii de cazuri, probabil se vor închide acele orașe.

❗se reorganizează măsurile de circulație a populației. Restricții mai dure!

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a arătat Alexandru Rafila.

O altă măsură prevede ca medicii infectați de Coronavirus, dar asimptomatici, să-i trateze pe acei pacienți internați, suferinzi de acest virus.

Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost afectat de infecţie, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

Sursa:www.digi24.ro

 

 

 

Share:

Lasă un răspuns