Poliția Română de Frontieră va primi 50 de autospeciale noi, dotate cu sisteme video moderne

49
0
Share:
Sursă foto: Adevărul.ro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis sâmbătă că Poliția Română de Frontieră a achiziționat 50 de autospeciale, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii zonelor de frontieră.

„50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Implementarea acestui proiect la nivelul Poliției de Frontieră se înscrie în prioritățile conducerii Ministerului Afacerilor Interne de a asigura tehnică, echipamente de protecție și mijloace auto moderne pentru structurile operative ale MAI”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de către MAI.

Potrivit sursei citate, primul lot, format din 26 de autospeciale, va intra in dotarea Poliției de Frontieră  Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

 

Share:

Lasă un răspuns