Legea prin care producătorii vor fi obligați să limiteze acizii trans din alimente, promulgată de președinte
Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea prin care producătorii vor fi obligați să limiteze acizii trans din alimente ( maximum două grame la 100 de grame de grăsime din conținut).
Acizii trans din alimente sunt cele mai dăunătoare grăsimi care se găsesc în margarină, fast-food, mezeluri, produse coapte precum biscuiții și prăjiturile.
Producătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei, iar produsele retrase de pe piață.
„Acizi grasi trans au rolul de a oferi mancarii un gust mai bun, un termen de valabilitate mai lung, dar dau si un risc crescut de infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet si alte afectiuni asociate cu inflamatia, pe care aceasta dereglare o provoaca in corp. In concluzie, se afla in topul celor mai periculoase substante des intalnite in alimentele procesate”, scrie Dr. Claudia Marin, Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC, pentru doc.ro.