A fost încheiat un parteneriat între AEP și Liga Studenților Români din Străinătate

Share:


Autoritatea Electorală Permanentă a încheiat, marţi, un acord de parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate.

Prevederile acordului vizează derularea unor acţiuni şi proiecte desfăşurate în beneficiul studenţilor români din afara ţării, consultări pe teme de interes comune, precum şi constituirea unor grupuri de lucru care au ca obiectiv promovarea drepturilor electorale în rândul acestei categorii de alegători, informează AEP într-un comunicat transmis AGERPRES.

Documentul a fost semnat de preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, şi preşedintele LSRS, Robert Stredie.

„Consider că este foarte important ca tinerii să înţeleagă mecanismele sistemului electoral românesc, pentru că astfel vor dobândi o perspectivă mai nuanţată, mai amplă şi mai profundă asupra principiilor de funcţionare a democraţiei”, a afirmat oficialul AEP, potrivit comunicatului.

Preşedintele LSRS a prezentat proiectele pe care Liga le are în desfăşurare, precum şi cele aflate în stadiul de elaborare, care vizează colaborarea cu instituţii în vederea derulării unor programe în beneficiul studenţilor români din afara ţării. El şi-a exprimat disponibilitatea de a susţine AEP, prin intermediul comunităţii de studenţi pe care o reprezintă, în demersurile de informare a românilor din străinătate cu privire la modalităţile de votare pe care aceştia le au la dispoziţie, se mai arată în comunicat.

Share:

Lasă un răspuns