Se aleg rectorii la două universități din Iași

71
0
Share:
foto: studentpenet.ro


La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași, se aleg rectorii, astăzi , 24 februarie, și joi, 26 februarie. Există câte un singur candidat la ambele instituții, prof.dr. Dan Caşcaval la TUIASI, este și rector în exercițiu, și prof.dr. Gerard Jităreanu, de la USAMV Iaşi, acesta a fost preşedintele Senatului în ultimii patru ani, dar şi rector pentru două mandate în trecut.

Tot astăzi, la Univeristatea Tehnică „Gheorhe Asachi” se va determina noua compoziţie a Senatului, care va decide felul în care va fi construit parteneriatul între conducerea executivă şi cea legislativă. La această universitate, conform site-ului ziaruldeiasi.ro, va fi o echipă similară de prorectori alături de prof.dr. Dan Caşcaval, în timp ce prof.dr. Gerard Jităreanu va propune o echipă care va avea şi membri din vechea conducere, dar şi o serie de nume noi.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi începe de luni perioada de patru zile pentru depunerea dosarelor în vederea ocupării postului de rector.  Doar prof.dr. Tudorel Toader şi-a anunţat până acum intenţia de a-şi depune candidatura în aceste zile, deși, există discuții că există un candidat care ar fi pregătit să intre în cursă împotriva lui.

(Sursă: ziaruldeiasi.ro)

Share:

Lasă un răspuns