Monitorizare permanentă a cursurilor de apă și a lucrărilor specifice domeniului de gospodărire

Share:
Foto: Ziarul de Iași

Specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați supraveghează în permanență cursurile de apă și lucrările cu rol de apărare împotriva inundațiilor, ca urmare a gradului ridicat de instabilitate atmosferică.

„Situațiile de urgență produse și transmise prin raportele operative de către COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ  au constat în afectarea unor obiective cauzate de transportul aluvionar din scurgeri de pe versanți, nu din revărsare a cursurilor de apă. Echipele Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad sunt pregătite să intervină cu materiale și utilaje, fiind impusă starea de vigilență maximă și monitorizarea permanentă, în cazul în care situația meteo se va intensifica.

Totodata, personalul administrației prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați aplică regulile de exploatare a lucrărilor de gospodărire a apelor, supraveghează continuu barajele, digurile şi instalaţiile de evacuare a apelor mari şi a altor lucrări hidrotehnice şi urmăresc aparatura de control pentru verificarea comportării lucrărilor din administrare”, a transmis Andreea Poenaru, purtător de cuvânt Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, citată de bzi.ro.

Pe toate cursurile de apă din spațiul hidrografic Prut-Bârlad la stațiile hidrometrice nu s-au înregistrat depășiri ale nivelurilor de apărare cu excepția stației Vinețești de pe râului Crasna, amonte de acumularea Mânjești în județul Vaslui. Pe acest curs de apă s-a produs pentru o scurtă perioadă de timp depășiri ale cotei de atenție (+ 10 cm) fără revărsarea din albia minoră, conform sursei menționate mai sus.

Share:

Lasă un răspuns