Festivalul de muzică și artă Afterhills va primi sprijin financiar din partea Guvernului

27
0
Share:
Sursă foto: www.zf.ro


Ministrul mediului, apelor și pădurilor, care ocupă în același timp funcția de președinte al PNL Iași Costel Alexe a anunțat joi că, festivalul de muzică și artă, numit Afterhills, cunoscut ca cel mai mare festival al Iașului și al Moldovei va fi inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar a Guvernului. Astfel, ediția de anul viitor a festivalului va avea loc cu sprijinul financiar include toate marile evenimente din țară.
Președintele PNL Iași Costel Alexe a transmis joi că, în urma unei discuții cu vicepremierul Raluca Turcan s-a decis ca festivalul Afterhills să fie inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar. Pachetul de sprijin va include toate marile evenimente din țară, după modelul schemei de sprijin pentru cinematografie.

 

„Am promis acum câteva săptămâni acționarilor și organizatorilor că îi vom sprijini și m-am ținut de cuvânt. Mai mult, vă garantez că sunt 100% determinat să susțin festivalul Afterhills din punct de vedere logistic și legislativ cu tot ce se poate din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Au fost până acum 3 ediții la Afterhills în care organizatorii nu au primit atenția Consiliului Județean. Pentru ediția a patra, de anul viitor, vom susține acest eveniment de marcă și vom deveni un partener de drum lung și pentru alte evenimente mari ale Iașului”, a scris ministrul mediului Costel Alexe pe pagina sa de Facebook.

Festivalul Afterhills este un festival de muzică și artă din România, ce se desfășoară începând cu anul 2017 la marginea orașului Iași. Festivalul se bazează pe ideea că arta și muzica se completează reciproc, lineup-ul fiind diversificat și accesibil pentru toate gusturile.

Ediția Afterhills a anului 2019 s-a desfășurat pe parcursul a două weekenduri, la sfârșitul lunii august, respectiv în weekendu-urile 23 – 25 August și 30 august – 1 Septembrie. Cea de-a treia ediție a festivalului de muzică și artă a adus la Iași peste 100 de artiști naționali și internaționali, printre care Rita Ora, Don Diablo, Quintino și Sam Feldt, Morcheeba, Faithless DJ Set și Gareth Emery.

 

Share:

Lasă un răspuns