Fabrica de drojdie Pașcani donează pentru dotarea Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași

Compania producătoare de drojdie, Pakmaya Pașcani a anunțat, vineri, că donează suma de 100.000 de lei către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, pentru ca acesta să fie dotat cu combinezoane, teste rapide și măști.
„Fabrica de drojdie Rompak Paşcani se alătură demersului public de susţinere a cadrelor medicale şi de dotare a spitalelor din România cu materiale absolut necesare în lupta cu noul coronavirus. Compania a donat suma de 100.000 de lei pentru achiziţionarea de măşti, combinezoane şi teste rapide, care vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Producătorul de drojdie a semnat un contract de sponsorizare cu Asociaţia Casa Share, din Iaşi, în valoare de 100.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru a cumpăra materialele sanitare atât de necesare pentru ca personalul medical să poată lupta eficient contra noului coronavirus”, a precizat sursa citată, potrivit AGERPRES.
Pe fondul aceluiași context al pandemiei de Covid-19, reprezentanții fabricii au declarat că, în această perioadă în fabrică se lucrează la capacitate maximă, fiind protejați atât angajații, cât și produsele pregătite de aceștia.
„În vederea operării în bune condiţii, a evitării blocajelor activităţii economice şi a imposibilităţii livrării către unităţile de alimentaţie publică (hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate etc.), societatea noastră a implementat la nivelul unităţii de producţie măsurile necesare funcţionării în parametri normali, astfel încât să fie asigurată atât siguranţa şi sănătatea angajaţilor, cât şi a produselor fabricate, respectând cu stricteţe indicaţiile Ministerului Sănătăţii”, susţin reprezentanţii companiei, citați de AGERPRES.
Fabrica de drojdie Rompak SRL Paşcani a fost deschisă în 1994 și face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali în producţia de drojdie.
Rompak produce sub licența Pakmaya și este unicul producător de drojdie de panificație din România.