Dezastru în traficul din zona metropolitană Iași! În 5 ani străzile dintr-un singur sat s-au triplat

Traficul din zona metropolitană Iași a devenit o corvoadă pentru șoferii din localitățile învecinate municipiului. Într-un singur sat din cea mai populată comună din toată zona Moldovei, numărul de străzi s-a triplat și asta doar în 5 ani.
Explozia demografică din zona metropolitană a municipiului Iași a dus la o nouă serie de proiecte legate de traficul rutier din zonă. În comuna Miroslava au apărut noi probleme legate de traficul rutier din zonă drumurile fiind din ce în ce ai aglomerate. În aceste condiții, autoritatea locală a decis să implementeze un nou proiect legat de conectarea localității la șoseaua de centură a municipiului Iași.
Trafic de coșmar în zona metropolitană Iași! Noi drumuri de acces în cea mai bogată comună din județ
Traficul din zona metropolitană Iași a devenit de coșmar pentru locuitorii comunelor arondate municipiului. O astfel de situație este cea din comuna Miroslava , localitate din ce în ce mai populate. În aceste condiții, Primăria comunei Miroslava a inițiat un proiect de supralăgire a bretelei de legătură între șoseaua de centură DN28D și drumul comunal DC28. Până în prezent au fost realizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării în ședința Consiliului Local din această lună. Valoarea estimată a proiectului este de 4.4 milioane lei. Durata de realizare de 24 de luni.
Număr triplu de străzi într-o localitate din zona metropolitană Iași
Conducerea Primăriei comunei Miroslava a precizat că o situație specială este cea din satul Valea Adâncă, unde numărul de străzi s-a triplat în ultimii 5 ani.
„Este un proiect necesar, ținând cont și de explozia demografică din ultimii ani. Astfel, numai în Valea Adâncă, cel mai populat sat din comună, există aproximativ cinci mii de gospodării. În plus, dacă în 2014 satul avea 38 de străzi, în prezent numărul acestora s-a triplat. Odată cu creșterea demografică a fost și o majorare a numărului de autovehicule, fapt care a condus la crearea de ambuteiaje pe multe dintre arterele rutiere din comună. Prin realizarea acestui proiect va fi îmbunătățit traficul în special din zonele Miroslava, Valea Adâncă și Balciu”, susțin reprezentanții primăriei.
USV Iași se interpune pe noul proiect de trafic
Pentru realizarea acestui proiect este necesară cedarea de către statul român a trei loturi în suprafață totală de 6.465 metri pătrați, aflate în prezent în administrarea Universitătii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. După ce universitatea din zona Copou ar ceva cele trei loturi, sau cele două instituții ar face un schimb de terenuri, se va putea trece la crearea unei bretele de legătură. Traficul din zona metropolitană Iași a devenit din ce în ce mai aglomerat în ultima perioadă.
Cum va arăta Autostrada Moldova? CNAIR arată poze în premieră pe Facebook