De la 1 august, ieșenii vor trebui să poarte masca de protecție și în spațiile deschise

43
0
Share:
Sursă foto: Instituția Prefectului - județul Iași Facebook

Ieșenii vor trebui să poarte în mod obligatoriu masca de protecție împotriva transmiterii virusului Covid-19 și în spațiile deschise în perioada 1 – 14 august, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS COV2 în județ, dar și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia potrivit căreia purtarea măștii va fi obligatorie timp de două săptămâni și în aer liber în urma unei ședințe extraordinare desfășurate joi, la convocarea prefectului județului Iași Marian Grigoraș.

„În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 – 14 august a.c., să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași”, a transmis, vineri, Instituția Prefectului – Județul Iași pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Instituția Prefectului – județul Iași a precizat că structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași vor urmări dacă această măsură este respectată de către ieșeni.

„În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați”, a declarat prefectul județului Iași Marian Grigoraș.

Acesta a făcut apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor, subliniind că tot ce avem de făcut este să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane.

Share:

Lasă un răspuns